Vernisáž Mezi Stromy, Michaely Bartoňové


Spolek Skřivaň pořádá v sobotu 27.6.2020 v kostele sv. Štěpána ve Skřivani a v přilehlé zahradě celodenní program pro rodiny spojený se zahájením výstavy “Mezi Stromy” Michaely Bartoňové.

Vernisáži výstavy bude předcházet dopolední loutkové představení pro děti i dospělé O pejskovi a kočičce podle Josefa Čapka. Hraje Ralf Lücke, loutkoherec divadla Rafael Zwischenraum Berlín. Od 15 hodin proběhne zahájení výstavy akrylů, akvarelů a digitálního umění M. Bartoňové. Představená díla by měla být inspirací k navazující diskusi, jež bude součástí vernisáže.

Tvorba autorky je křižovatkou několika uměleckých žánrů, které se navzájem ovlivňují. Je malířkou, kreslířkou, designérkou loutek, loutkářkou a loutkoherečkou, spisovatelkou a multimediální umělkyní. Neustále objevuje nové možnosti, jak vyjádřit svůj postoj ke světu.

Po vernisáži bude v prostoru zahrady čas posedět, občerstvit se, rozděláme oheň na opékání buřtíků. Od 20 hodin uvede divadlo Tineola (M. Bartoňová, R. Lücke) vizuální divadelní představení „Jak spolu stromy mluví“. Vypovídá o tajemstvích skrytých lidským očím pod povrchem země: o tom, jak si stromy v lese povídají, pomáhají a dokonce se objímají, jak zde vzniká síť podpory a sdílení vytvořená soužitím stromů a hub, o tom, jak se lesní společenství může chovat podobně jako společenství lidské. Představení vzniklo na základě poznatků z četby knih Petera Wohllebena (např. Tajný život stromů) a práce a objevů Suzanne Simard.

Všechny srdečně zveme, program si určitě užijí dospělí i děti.

Výstava potrvá do 26.7. 2020. Bude otevřena o sobotách a nedělích od 10 – 11:30 a 15 – 17 hodin, nebo na požádání (www.spolek-skrivan.cz, e-mail: spolek.skrivan@seznam.cz)

Projekt je podpořen Českou spořitelnou a Nadací Via.

Pozvánka

Zpět k aktualitám